+45 40 31 01 25 honning@honningpigen.dk

Salg af bidronninger

Jeg sælger bidronninger i høj kvalitet. Du kan vælge mellem dronningeceller, jomfrudronninger og fri parrede dronninger. Mine avlsdronninger er udvalgt fra 400 bifamilier med øparrede Buckfast dronninger. Avlsdronningerne er nosematestet og bedømt på sværmtendens, temperament, tavlefasthed og honningudbytte. De bliver avlet i min egen renparringsstation, så jeg er med hele vejen.

Udklægning af bidronning
Danmarks Biavlerforenings logo

Jeg sælger godkendte avlsdronninger


Jeg deltager hos Danmarks Biavlerforening i test af brugsdronninger. 
Her skal hver dronning vise sin formåen. Biernes brugsegenskab og sundhed er sammen med honningudbyttet de vigtigste oplysninger, der skal komme ud af denne test.

 

Priser på bidronninger

Når du bestiller bidronninger kan du vælge om du vil have dem sendt med Postnord ( sender til hele Danmark) eller om du vil afhente i butikken på Alstedvej.

Arbejde med bier

Med Postnord

Jomfru dronning:
125 kr. stk.
fra uge 23 – 28

Parret dronning:
375 kr. stk.
fra uge 26

Ekspeditionsgebyr på
30 kr. pr. forsendelse

Afhentning i butik

Celler:
100 kr. stk.
fra uge 22 – 27
(husk et viskestykke eller håndklæde til at transportere cellerne i)

Jomfru dronning:
100 kr. stk.
fra uge 23 – 28

Parret dronning:
300 kr. stk.
fra uge 26 – 33

Bestilling af bidronninger

Sådan gør du :

Benyt den ønskede formular alt efter om du vil have din bestilling sendt eller om du vil afhente i butikken.

1. Udfyld alle felter, dobbelttjek gerne om dine informationer er rigtige før du sender din bestilling.

2. Når jeg har modtaget din bestilling, reserverer jeg det ønskede antal dronninger til dig. Dette er dog under forbehold for, at der kan være udsolgt. Jeg giver dig i så fald besked.

3. Jeg fremsender faktura og betalingen kan enten klares via mobilpay på 64644 eller via bankoverførsel til Sydbank på reg.nr 6060 konto nr.4179444

Markeret dronningebi

Bestilling af bidronninger via formular

 

Vælg om du vil have din bestilling sendt med postnord eller selv vil afhente i butikken

 

Sendt med Postnord - bestil herafhent i butikken - bestil her

Buckfast dronningen – den perfekte bi

Buckfastbier er de bedste til biavl

Banebrydende avlsarbejde

Buckfast-dronninger er resultatet af det banebrydende avlsarbejde fra benediktinermunken Broder Adam.

Han arbejdede hele sit liv med udviklingen af Buckfastbien. Han rejste rundt i det meste af verden hvor han indsamlede bier. Efter mange års arbejde udviklede han den “perfekte bi”, som har stort set alle de rigtige egenskaber for biavlen.

Da udvælgelsen af Buckfastbier udelukkende er baseret på egenskaber og ikke udseende, kan Buckfastbier derfor være meget forskellige i deres fremtoning, fra ret lyse til helt mørke.

Livet for en dronning

Efter 16 dages metamorfose er larven allerede blevet til en moden dronningebi, som inden for 10 dage fra dette stadium er klar til parring.

Fra den tid til slutningen af sit liv vil dronningens eneste funktion være at producere æg i tilstrækkelig mængde til at formere arbejderbier (hun-bier) og droner (han-bier)

 

Matriakat

Dronningen bestemmer om de æg hun lægger, skal bliver til arbejdsbier eller droner. Hun har en enestående indsigt i den komplekse sammensætning af bestanden og ved hvem der mangler og hvornår.

På hårdt arbejde

 

I løbet af de store fodersæsoner (det vil sige indsamling af nektar og pollen fra april til august) dør omkring 3000 arbejderbier af udmattelse hver dag. Dem erstatter dronningen med nye generationer ved at lægge op til 3000 æg dagligt.

Når dronningen ikke længere er i stand til at opretholde så intense produktionshastigheder (normalt efter 3 -4 år), erstattes den eller den begiver sig ud på en slags flugt og forlader dermed bikuben.

 

Bidronningernes parrestationer

På billedet ses parrestationer, hvor dronningerne parrer sig med droner. Derefter er det hjem og ligge æg…sådan ca. 1500 – 3000 i døgnet, resten af livet.

Bi klar til at flyve

De mandlige pligter
En bies job bestemmes af dets køn. Mandlige bier (droner) udfører ikke noget arbejde. De udgør cirka ti procent af koloniens befolkning og de bruger hele deres liv på at spise honning og venter kun på, at få muligheden for at parre sig.

Bryllupsflyvning
Når tiden er inde for dronningen til at tage sin bryllupsflyvning, vil alle droner i andre kolonier konkurrere om æren af ​​insemineringen. De flyver efter dronningen og forsøger at parre sig med hende i luften. Hvis de parrer sig med succes, falder de til jorden i en sejrrig død. Det er her de mandlige pligter slutter. Dronningen parrer sig med op til tyve droner og opbevarer deres sædceller i sit spermatheca-organ resten af ​​sit liv. 

Honningepigen logo

Har du spørgsmål?