Salg af bidronninger

Jeg sælger bidronninger i høj kvalitet. Du kan vælge mellem dronningeceller, jomfrudronninger og fri parrede dronninger. Mine avlsdronninger er udvalgt fra 400 bifamilier med øparrede Buckfast dronninger. Avlsdronningerne er nosematestet og bedømt på sværmtendens, temperament, tavlefasthed og honningudbytte. De bliver avlet i min egen renparringsstation, så jeg er med hele vejen.

salg af bidronninger

CELLER

Skal du bruge dronninge-celler?
Ring og bestil på
+45 40 31 01 25

Vi har afhentning i butikken hver mandag fra den 20. maj til den 15. juli – begge dage inklusive.

Pris : 100 kr. stk.

bidronninge celle
bidronninge celle

JOMFRU DRONNINGER

Mangler du jomfrudronninger?

Giv os et kald på
+45 40 31 01 25 
og bestil dem her!

Husk, afhentning sker kun i butikken om onsdagen fra den 22. maj til den 17. juli – begge dage inklusive.

Pris : 100 kr. stk.

PARREDE DRONNINGER

Søger du efter parrede dronninger?

Hold øje med vores Facebook-side for løbende opdateringer!

Vi sælger overskydende dronninger efter først til mølle-princippet.

Husk, det er kun muligt at afhente i butikken.

Pris : 300 kr. stk.

befrugtet bidronning
Danmarks Biavlerforenings logo

Jeg sælger kun godkendte avlsdronninger

Jeg deltager hos Danmarks Biavlerforening i test af brugsdronninger. Her skal hver dronning vise sin formåen. Biernes brugsegenskab og sundhed er sammen med honningudbyttet de vigtigste oplysninger, der skal komme ud af denne test.

Buckfast dronningen – den perfekte bi

Banebrydende avlsarbejde

Buckfast-dronninger er resultatet af det banebrydende avlsarbejde fra benediktinermunken Broder Adam.

Han arbejdede hele sit liv med udviklingen af Buckfastbien. Han rejste rundt i det meste af verden hvor han indsamlede bier. Efter mange års arbejde udviklede han den “perfekte bi”, som har stort set alle de rigtige egenskaber for biavlen.

Da udvælgelsen af Buckfastbier udelukkende er baseret på egenskaber og ikke udseende, kan Buckfastbier derfor være meget forskellige i deres fremtoning, fra ret lyse til helt mørke.

Buckfastbien sælges som dronning eller bifamilie hos Honningpigen

Livet for en dronning

avl af bidronninger

Efter 16 dages metamorfose er larven allerede blevet til en moden dronningebi, som inden for 10 dage fra dette stadium er klar til parring.

Fra den tid til slutningen af sit liv vil dronningens eneste funktion være at producere æg i tilstrækkelig mængde til at formere arbejderbier (hun-bier) og droner (han-bier)

Dronningen bestemmer om de æg hun lægger, skal bliver til arbejdsbier eller droner. Hun har en enestående indsigt i den komplekse sammensætning af bestanden og ved hvem der mangler og hvornår.

Bryllupsflyvning
Når tiden er inde for dronningen til at tage sin bryllupsflyvning, vil alle droner i andre kolonier konkurrere om æren af ​​insemineringen. De flyver efter dronningen og forsøger at parre sig med hende i luften. Hvis de parrer sig med succes, falder de til jorden i en sejrrig død. Det er her de mandlige pligter slutter. Dronningen parrer sig med op til tyve droner og opbevarer deres sædceller i sit spermatheca-organ resten af ​​sit liv.

De mandlige pligter
En bies job bestemmes af dets køn. Mandlige bier (droner) udfører ikke noget arbejde. De udgør cirka ti procent af koloniens befolkning og de bruger hele deres liv på at spise honning og venter kun på, at få muligheden for at parre sig.

Bidronningernes parrestationer

På billedet ses parrestationer, hvor dronningerne parrer sig med droner. Derefter er det hjem og ligge æg…sådan ca. 1500 – 3000 i døgnet, resten af livet.

avl af bifamilier

På hårdt arbejde
I løbet af de store fodersæsoner (det vil sige indsamling af nektar og pollen fra april til august) dør omkring 3000 arbejderbier af udmattelse hver dag. Dem erstatter dronningen med nye generationer ved at lægge op til 3000 æg dagligt.

Når dronningen ikke længere er i stand til at opretholde så intense produktionshastigheder (normalt efter 3 -4 år), erstattes den eller den begiver sig ud på en slags flugt og forlader dermed bikuben.

 

Honningepigen logo

Har du spørgsmål?