+45 40 31 01 25 honning@honningpigen.dk

Salg af bidronninger

Jeg sælger bidronninger i høj kvalitet. Du kan vælge mellem dronningeceller, jomfrudronninger og fri parrede dronninger. Mine avlsdronninger er udvalgt fra 400 bifamilier med øparrede Buckfast dronninger. Avlsdronningerne er nosematestet og bedømt på sværmtendens, temperament, tavlefasthed og honningudbytte. De bliver avlet i min egen renparringsstation, så jeg er med hele vejen.

Udklægning af bidronning

Priser på bidronninger

Vælg om du vil afhente dine bidronninger i butikken eller få dem sendt med post

Når du bestiller bidronninger kan du vælge om du vil have dem sendt med Postnord ( sender til hele Danmark) eller om du vil afhente i butikken på Alstedvej 77.

Med Postnord

Celler:
kan kun bestilles til afhentning i butik

Jomfru dronning:
125 kr. stk.
fra uge 23 – 28

Parret dronning:
375 kr. stk.
fra uge 26 – 35

Ekspeditionsgebyr på
30 kr. pr. forsendelse

Afhent i butik

Celler:
100 kr. stk.
fra uge 22 – 27
(husk et viskestykke eller håndklæde til at transportere cellerne i)

Jomfru dronning:
100 kr. stk.
fra uge 23 – 28

Parret dronning:
300 kr. stk.
fra uge 26 – 35

Danmarks Biavlerforenings logo

Jeg sælger kun godkendte avlsdronninger

Jeg deltager hos Danmarks Biavlerforening i test af brugsdronninger. Her skal hver dronning vise sin formåen. Biernes brugsegenskab og sundhed er sammen med honningudbyttet de vigtigste oplysninger, der skal komme ud af denne test.

Buckfast dronningen – den perfekte bi

Buckfastbier er de bedste til biavl

Banebrydende avlsarbejde

Buckfast-dronninger er resultatet af det banebrydende avlsarbejde fra benediktinermunken Broder Adam.

Han arbejdede hele sit liv med udviklingen af Buckfastbien. Han rejste rundt i det meste af verden hvor han indsamlede bier. Efter mange års arbejde udviklede han den “perfekte bi”, som har stort set alle de rigtige egenskaber for biavlen.

Da udvælgelsen af Buckfastbier udelukkende er baseret på egenskaber og ikke udseende, kan Buckfastbier derfor være meget forskellige i deres fremtoning, fra ret lyse til helt mørke.

Livet for en dronning

Efter 16 dages metamorfose er larven allerede blevet til en moden dronningebi, som inden for 10 dage fra dette stadium er klar til parring.

Fra den tid til slutningen af sit liv vil dronningens eneste funktion være at producere æg i tilstrækkelig mængde til at formere arbejderbier (hun-bier) og droner (han-bier)

Efter 16 dages metamorfose er larven allerede blevet til en moden dronningebi, som inden for 10 dage fra dette stadium er klar til parring.

Fra den tid til slutningen af sit liv vil dronningens eneste funktion være at producere æg i tilstrækkelig mængde til at formere arbejderbier (hun-bier) og droner (han-bier)

Bryllupsflyvning
Når tiden er inde for dronningen til at tage sin bryllupsflyvning, vil alle droner i andre kolonier konkurrere om æren af ​​insemineringen. De flyver efter dronningen og forsøger at parre sig med hende i luften. Hvis de parrer sig med succes, falder de til jorden i en sejrrig død. Det er her de mandlige pligter slutter. Dronningen parrer sig med op til tyve droner og opbevarer deres sædceller i sit spermatheca-organ resten af ​​sit liv.

Dronningen bestemmer om de æg hun lægger, skal bliver til arbejdsbier eller droner. Hun har en enestående indsigt i den komplekse sammensætning af bestanden og ved hvem der mangler og hvornår.

På hårdt arbejde
I løbet af de store fodersæsoner (det vil sige indsamling af nektar og pollen fra april til august) dør omkring 3000 arbejderbier af udmattelse hver dag. Dem erstatter dronningen med nye generationer ved at lægge op til 3000 æg dagligt.

Når dronningen ikke længere er i stand til at opretholde så intense produktionshastigheder (normalt efter 3 -4 år), erstattes den eller den begiver sig ud på en slags flugt og forlader dermed bikuben.

 

De mandlige pligter
En bies job bestemmes af dets køn. Mandlige bier (droner) udfører ikke noget arbejde. De udgør cirka ti procent af koloniens befolkning og de bruger hele deres liv på at spise honning og venter kun på, at få muligheden for at parre sig.

Bidronningernes parrestationer

På billedet ses parrestationer, hvor dronningerne parrer sig med droner. Derefter er det hjem og ligge æg…sådan ca. 1500 – 3000 i døgnet, resten af livet.

Honningepigen logo

Har du spørgsmål?