Honningpigen

Seneste nyt


Det nye år er godt i gang.

Torsdag d.20/6-19

Jeg er så heldig, at dronningerne er blevet parret rigtig tidligt i år, så jeg har åbnet for salget 2 uger før end jeg plejer.

Der er fart på bierne nu..regn om natten og dejligt vejr om dagen..den helt rigtige kombination..

Fredag d.7/6-19

Sæsonen kører i fuld hast. Som et tog i høj fart, bare med at hænge på. Dronningeavlen er i gang, der sælges celler og jomfruer fra butikken i rivende hast. Parrekasserne bliver sat ud, så hurtigt som, jeg kan følge med.

Ja, så skal bifamilierne jo også gøres vinterklar. dvs jeg er også i fuld gang med at sætte under gitter, og honningen skal jo også tages fra..puha, lidt sved på panden, det tager man ikke skade af.. rigtig god arbejdslyst.

Lørdag 28/4-19

De første bifamilier er nu udleveret. I løbet af den næste uges tid, skulle de sidste gerne blive udleveret til deres nye ejere.

Husk det går stærkt i de store familier, nogle har allerede brug for 3 kasse.

Torsdag 11/4-2019

Vejret har været rigtig fint, dvs jeg har allerede sat 1 magasin på alle familier. Mange familier fylder på nuværende tidspunkt 8-10 rammer. Så for ikke at komme bagefter, har jeg sat magasinerne på allerede.

I øjeblikket kører jeg rundt til bierne, hvor jeg tjekker fodertilstand, renser bunden, hvis der er stort nedfald. Døde familier tages med hjem, så jeg kan få ordnet materiellet til brug igen.. der er ikke den store dødelighed i år. Dejligt.

Rammer og materiel er vasket og ordnet..eller i hvert fald godt i gang med at blive det.

Voks bliver sat i de nyvaskede rammer, parrekassetter skal også gøres klar, derfor masser af lave, heldigvis indendørs…

Velkommen til en ny sæson.