+45 40 31 01 25 honning@honningpigen.dk

Årets gang i biavlen

bistader i februar

Tirsdag d. 1/2 – 2022

Livet som biavler i februar

Her i denne tid, hvor blæsten 🌪️ virkelig har rusket i staderne, har jeg været rundt og se til, at de ikke er væltet.

Jeg ser ikke til mine bier før sidst i februar, vejret er stadigvæk koldt ❄, så vil ikke skille staderne ad, så bierne bliver forstyrret.

Da jeg sidste år har ligget for meget på sofaen, er jeg ikke færdig med at sætte voks i mine rammer endnu. Så jeg må tilbringe en del timer i mit lille baglokale 😁

En del er begyndt at købe madpakker/foderdej til bierne 🐝 🐝. Glæder mig til endnu en sæson, med masser af bisnak i butikken.

Rigtig god sæson til Jer alle ❤️

forårshonning fra Honningpigen

Tirsdag d. 3/8 – 2021

Varroabehandling, fodring og slyngning af honning

☀️ Sommeren går på hæld, hvilket betyder at den sidste honning 🍯 skal tages fra. Bierne skal fodres og varroabehandles. Jeg bruger thymol, da det fungerer i min driftform. På den måde kan jeg nemlig fodre, varroabehandle og skifte dronninger 🐝 på en gang

Nu da 🍯 honningen slynges, og det jeg selv skal bruge, er kommet på store kar, skal den jo røres. Jeg skummer overfladen for urenheder. Synes altid det er spændende, hvordan honningen ændre karakter. Ja selv smagen er forskellig fra egn til egn.

Rigtig god arbejdslyst

honning tages fra bierne nu

Søndag d. 20/6 – 2021

Mange dronninger i år

Vejret er dejlig varmt ☀. Honningen 🍯 skal tages fra, så den ikke stivner i tavlerne. Vi har fået rigtig meget rapshonning i år 😁. Det er varmt og tungt arbejde at tage det fra😰, men det er en del af hverdagen når nu jeg har bier 🐝.

Dronninger 👑 🐝 bliver også lavet i stor stil, og pga det gode vejr, er parringsprocenten temmelig høj, hvilket har gjort, jeg sælger dronninger 👑 🐝 før jeg plejer, da jeg simpelthen ikke skal bruge alle de dronninger selv.
Er også i gang med at få lavet nye familier til salg til næste år. De skal jo helst blive store og flotte 😁

Rigtig god sommer ☀
indsamling af bipollen

Fredag d. 21/5 – 2021

Indsamling af pollen

Vejret har været en udfordring i år, men nu må det gode vejr 🌞 da være på vej.
Her har jeg sat bierne på deres nye vinterleje. Altså nye tavler, lagt gitter på, og tjekket alle dronninger 👑.
Synes det er nemmere at gøre forberedelserne nu, end når de er tunge og fyldt med honning 🍯.
Jeg er også begyndt at indsamle pollen igen, det er SÅ spændende, hver dag når jeg skal hente det ind.
Dronninger 👑 til salg og til min egen biavl er også kommet godt fra start. Synes det er imponerende, hvad jeg kan få dem til at klare. Jeg har på nuværende tidspunkt allerede modtaget mange ordre på dronninger, både jomfruer og parrede. Takker alle for Jeres bestillinger.

Ønsker Jer alle en dejlig pinse 🌼🌸

udlevering af bifamilier

Lørdag d. 1/5 – 2021

Udlevering af småfamilier

Det kolde aprilvejr, har været noget af en udfordring, i hvert fald i mit område. Kulde og blæst har gjort, at bierne ikke har kunne komme så meget ud og samle pollen, og det kolde vejr har samtidig gjort, at alle blomsterne også er noget bagud og derfor heller ikke har kunne afgive så meget pollen.
Men nu er jeg begyndt at udlevere småfamilierne. Håber de kommer steder hen med masser af læ og varme, på den måde udvikler de sig heldigvis hurtigt.
Ønsker Jer alle en dejlig bisæson
Blog om bier 2021

Søndag d. 11/4 – 2021

Vejret driller, men foråret er på vej

Går her rundt om den varme grød 🥣. Jeg synes vejret 🌨️driller en del, det er for koldt ❄️og blæsende 🌬️ til at få synet familierne, der skal sælges, samtidig er jeg bekymret for, om de kan nå, at sætte yngel nok pga kulden. 
Ikke mere klynkeri 😁. Foråret er på vej uanset hvad jeg mener.
God vind til Jer alle i år.
Bier i foraaret

Tirsdag d. 20/3 – 2021

Bifamilierne har klaret sig godt

Jeg har nu været hele vejen rundt til alle 🐝 familier, både produktionsfamilier og småfamilierne til salg. Alle har fået renset bunde og døde familier er taget med hjem 🏡. Det blev til 7 døde familier i det hele, hvilket virkelig ikke er mange.
Da vejret stadigvæk er meget koldt, har jeg endnu ikke haft skilt yngellejet og tjekket for de rigtige dronninger 👑. Det håber jeg, bliver muligt i påsken, så småfamilierne kan blive synet og komme hjem til deres nye familier.
Salget af mine småfamilierne er gået over alt forventning, hvilket jeg tilskriver Meta fra circledesign.dk, som har lavet min flotte nye hjemmeside. Tak for den.

Det var de vise ord fra min hverdag i denne omgang.

bier_i_foraar

Tirsdag d. 2/3 – 2021

Forårsrengøring i bistaden

Foråret er over os, temperaturen er stigende og det kribler i hele kroppen, for nu skal bierne endelig kigges til igen. Jeg kører rundt og giver mine bier en gang oxalsyre her i foråret, det fungerer for mig.

Når jeg nu alligevel er i bierne første gang, renser jeg bundene (tager alle de døde bier med hjem så de ikke ligger og flyder, det er grimt og kan evt sprede sygdomme).

Sætter i samme åndedrag en ny kasse under yngellejet med rammer i. På den måde kommer jeg sjældent for sent med 1 kasse. Bierne kan bare gå ned, hvis de har brug for pladsen.

De bifamilier, hvor dronningen er udvalgt til avlsdronninger, tager jeg også bier fra, nu jeg har åbnet for stadet. Det skal så helst ske på de varme dage. Man skal stadigvæk passe på med at få skilt yngellejet for meget ad endnu efter min mening.

Håber alle jeres bier er kommet godt igennem vinteren.

Bistader om vinteren bag ved æbletræ

Mandag d.18/1 – 2021

Vinterklyngen

I denne tid hvor det bare er koldt ❄, sidder bierne 🐝 inde i deres huse 🏡 og holder varmen.

Jeg er også krøbet i skjul i mit lille værksted. Der sættes voks i rammer både til de store stader og til mine parringsstader.

God arbejdslyst til Jer alle

vintersikring af bistade

Torsdag d.31/12 – 2020

Godt nytår til jer alle

Først vil jeg ønske Jer alle et godt bagjul og derpå et godt nytår.

Jeg har den sidste tid været rundt med oxalsyre og sat bånd på alle huse, da jeg har erfaring med, at der altid kommer en del blæsevejr her de næste par måneder.

På den måde behøver jeg ikke køre rundt til alle bigårde og sikre, at mine stader ikke ligger spredt ud over det hele.

Jeg har et rigtig godt samarbejde med samtlige lodsejere, hvilket gør, de ringer til mig, hvis noget ikke ser ud som det plejer. 1000 tak for hjælpen til jer/Dem alle.

Nu sidder jeg trygt og godt i mit lille værksted og sætter voks i rammerne, så det hele kan stå klart til den nye sæson.

Rigtig godt nytår.

Mandag d.24/8 – 2020

Varroabekæmpelsen

Vi er godt i gang med varroabekæmpelsen og fodring. Vinteren er står for døren bimæssigt i hvert fald.

God arbejdslyst

Søndag d. 31/5-2020

Så er der snart dronninger til salg

Vejret er blevet varmere, og bierne har travlt. Der skal tjekkes for dronningeceller under gitteret. Husk de kan gemme dem alle vejne, så alle bier skal rystes/fejes af, så du ikke overser nogle. Jeg er også godt i gang med dronningerne. De parrede dronninger er snart klar til salg. Det er så spændende.

Ønsker alle en dejlig tid i biern

Arbejde med biavl

Mandag d. 27/4-2020

Tid til at lægge dronningegitter på

Varmen er over os, og bierne har travlt. Nogle har sikkert allerede oplevet, at bierne er begyndt at lave dronningeceller og vil sværme. Det kan forhindres ved, at sætte kunsttavler ned i yngellejet, ca hver anden tavle, alt efter, hvor slemt det er. Husk at hive ALLE celler af, de kan gemme dem alle vejne, så vær overvågen.

Jeg er begyndt at ligge dronningegitter på, og sætte 3 magasin på. Hvis man hiver gamle fodertavler op over gitteret, tager bierne hurtigere 3 magasin i brug. Hvis du synes de ikke er helt klar, eller i tvivl, kan du ligge en avis mellem 2 og 3 magasin. Husk ikke at hive alt foderet op, hvis du ligger avis i. Avisen holder også på varmen, og bierne gnaver sig igennem, når de skal bruge pladsen.

Rigtig god arbejdslyst

Gå ikke glip af de gode historier og flotte billeder, følg Honningpigen på facebook og Instagram

Honningepigen logo

Har du spørgsmål?